La Puerta

Wat La Puerta vooral wil, is gezelligheid bieden! Je komt binnen, eet een paar tapaatjes, proeft van elkaars gerechten en geniet ongedwongen". Dat kan dus ook gerust om vier uur s'middags zijn als pauze tijdens het winkelen. Even een soepje eten, een stokbroodje of wat olijven en dan verder de stad in. De historische stadskelder met authentieke gewelven is een prima locatie voor La Puerta.

Historisch

La Puerta heeft 3 historische stadskelders die , uitermate geschikt zijn voor groepen van 15 tot 50 personen ! Typisch Spaanse elementen luisteren het etablissement op. Verder heeft het eigenlijk alles al voor die typische Mediterrane sfeer.

Over tapas

Het woord 'tapa' komt van het Spaanse werkwoord 'tapar', wat "afdekken" betekent. De traditie van het ontstaan van het eten van tapas is verbonden aan een anekdote: Spanjaarden zijn gewend om staand aan de bar een drankje en hapje te nuttigen. Om te voorkomen dat er insecten in de wijn of het bier zouden komen, dekte de barman glazen af met een stuk chorizo (worst)

In sommige verhalen wordt gesproken over het afdekken van het glas met een schoteltje vol hapjes. Het eten van tapas tijdens het consumeren van wijn of bier zou verder de alcoholopname in het lichaam versterken. Zo zouden zoute tapas een goede manier zijn om meer drank te verkopen.

Tapas zijn niet zomaar hapjes, ze zijn de exponent van een aparte levensstijl. Het zijn diverse kleine hapjes waar je kan van pikken en worden vaak per stuk verkocht met wat brood erbij en evenveel vorkjes als er kandidaat snoepers zijn. Meestal worden ze per 3 of 4 tegelijk besteld. Hierna kan men ten alle tijden bijbestellen.

Openingstijden

  • Ma. gesloten
  • Di. 17:00 - 22:00
  • Wo. 17:00 - 22:00
  • Do. 17:00 - 23:00
  • Vr. 17:00 - 23:00
  • Za. 16:00 - 23:00
  • Zo. 16:00 - 22:00